18/10/2021

Πολιτική

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Πρώτη επισήμανση

Γίνεται αναφορά σε “αμυντική συμφωνία” συνδρομής της μίας χώρας προς την άλλη κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους για την υπεράσπιση της κυριαρχίας τους, δηλαδή  του εδάφους,  των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου τους.

Περισσότερα...

Τα επεισόδια της Σταυρούπολης «κράζουν» τον εναγκαλισμό ΝΔ και φασιστικής δεξιάς.

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ένα περίπου χρόνο μετά το «τέλος» της φασιστικής συμμορίας και τους πανηγυρισμούς κάποιων ότι ξεμπέρδεψαν με τους εγκληματίες της Χ.Α, τα αυγά του φιδιού έσπασαν και γεμίζουν ξανά την κοινωνία με νέα φιδάκια.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Είθισται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να αναλώνονται σε κάθε είδους εξαγγελίες και παραπλανητικές αντιπαραθέσεις στοχεύοντας στο κέρδισμα των εντυπώσεων από τους εργαζόμενους. Στη φετινή έκθεση με την παρουσία τους έδωσαν την εικόνα της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας με στόχο τη νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που πολλοί εικάζουν ότι δεν θα αργήσει.

Περισσότερα...

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Όσα διαδραματίζονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τόσο πριν όσο και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας από τον ISIS-K με πολυάριθμα θύματα, νεκρούς και τραυματίες (ανάμεσα τους και Αμερικανοί στρατιωτικοί), πυροδότησαν συζητήσεις, κρίσεις και επικρίσεις σ’ όλο τον κόσμο με επίκεντρο την πολιτική των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ