10/05/2021

Πολιτική

Του Γιώργου Πετρόπουλου.

Στο δεύτερο τεύχος των θέσεων για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η ΚΕ του προσπαθεί να εκτιμήσει τις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις, χωρίς όμως μέσα από αυτή την ανάλυση να καταλήγει σε μια σαφή πολιτική γραμμή για το κόμμα.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Πετρόπουλου.

Μελετώντας κανείς τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει είναι ότι πρόκειται για ένα απελπιστικά φλύαρο κείμενο. Δύσκολα θα βρει κανείς τόση φλυαρία συγκεντρωμένη όχι μόνο σε παλιότερα κείμενα του ΚΚΕ αλλά και σε κείμενα ολόκληρης της ευρύτερης Αριστεράς.

Περισσότερα...

Το συνέδριο του ΚΚΕ  δίκαια απασχολεί τους κομμουνιστές και τον αριστερό κόσμο  λόγω  της ιστορικής πορείας του κόμματος, των αγώνων  και του μεγέθους του, ως η κύρια  δύναμη στον κομμουνιστικό και αριστερό χώρο.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Πετρόπουλου.

Δευτέρα 4 Απριλίου 1949. Ώρα, τοπική, 3 μ.μ.[1] Στην αίθουσα τελετών του Στέητ Ντιπάρτμεντ, στην Ουάσιγκτον, επικρατεί κλίμα εορταστικό χάριν της εκδήλωσης που μόλις είχε αρχίσει κι έμελλε να συνδεθεί με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Περισσότερα...

Ο πρωθυπουργός της χώρας, με κάθε επισημότητα, παρουσίασε το “Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” το οποίο, στο αφήγημα της κυβέρνησης για το τέλος της πανδημίας και την εκτόξευση της οικονομίας και της χώρας που θα ακολουθήσει, έχει κεντρικό ρόλο. Το όνομά του είναι “ Ελλάδα 2.0”.

Περισσότερα...

IMAGE
Διαδικτυακή εκδήλωση για το 1821
Παρασκευή 14 Μάη, στις 7 μ.μ. Ζωντανή μετάδοση στo κανάλι του ΕΑ στο Youtube και στην ιστοσελίδα του ΕΑ. >>>>>>
IMAGE Το … παράσημο
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Η διάταξη του νόμου είναι σαφής:  «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ