24/07/2021

Πολιτική

Του Παναγιώτη Ζαβουδάκη.

Κλείνοντας την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Ιουλίου, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κόμματός του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το κέντρο».

Περισσότερα...

Ο Εργατικός Αγώνας θεωρεί ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία, όπως προετοιμάστηκε και ανακοινώθηκε, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού ευρύτερα στη σημερινή συγκυρία, να οργανώσει τους αγώνες του και ακόμη περισσότερο  να εκφράσει το αύριο του.

Περισσότερα...

Οι εξελίξεις που συντελούνται στην αγορά εργασίας μετά την ‘‘επιστροφή στην κανονικότητα’’ είναι τεράστιες παγκόσμια. Πρόσφατα στον ημερήσιο τύπο δημοσιεύτηκαν στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Κατά εκατομμύρια παραιτούνται από την εργασία τους οι εργαζόμενοι κυρίως σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση κ.α. Μόνο τον Απρίλη παραιτήθηκαν 649 χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Περισσότερα...

Ο Κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει το “όραμα” της ΝΔ για τους νέους και την εκπαίδευση στα χρόνια του νεοφιλελευθερισμού.

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.

Περισσότερα...

Προ ημερών,  τα ΜΜΕ-προπαγανδιστές  των ΗΠΑ  και της κυβέρνησης περιχαρή “ενημέρωναν” για σχέδιο νόμου στις ΗΠΑ που διαμόρφωσαν και κατέθεσαν προς ψήφιση  ο “φιλέλληνας” Δημοκρατικός γερουσιαστής Robert Menendez και ο Ρεπουμπλικάνος Marko   Rubin.

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ